Comuna Gepiu
Prima pagina
Conducere comuna
Prezentare comuna
Relatii cu publicul
Impozite, taxe, tarife
Stare civila
Asistenta sociala
Licitatii publice
Contact
Galerie foto
Urbanism
Protectie Civila
Hotarari HCL
Concursuri
Salubrizare
Prima pagina arrow Prezentare comuna
   
 

  În anul 2001 Primăria Cefa a organizat referendumul prin care s-a cerut acordul populaţiei pentru reorganizarea administrativ-teritorială a comunei Cefa prin revenirea la forma de organizare anterioară anului 1968, referendum în urma căruia au fost îndeplinite condiţiile de dezmembrare a comunei Cefa.

          Prin Legea nr. 586/22 decembrie 2003 pentru înfiinţarea comunei Gepiu prin reorganizarea comunei Cefa, a fost aprobata refacerea comunei Gepiu, judeţul Bihor, având în componenţă satele Gepiu şi Bicaci.

          Comuna Gepiu este situată în partea de vest a ţării şi în sud-vestul judeţului Bihor, în Câmpia Crişurilor la o distanţă de circa 18 km de Municipiul Oradea şi 24 km. de Municipiul Salonta, înfiinţată în conformitate cu Legea 586/2003 prin reorganizarea administrativ-teritorială a comunei Cefa, fiind formată din satul Gepiu ca reşedinţă de comună (localitate de frontieră) şi satul Bicaci. Teritoriul administrativ-teritorial al comunei Gepiu are o suprafaţă totală de 4571 ha şi este delimitat astfel:

- comuna Husasaul de Tinca la est,

- comuna Mădăras la sud,

- comuna Cefa la sud-sud-vest,

- comuna Nojorid la nord-est,

            - comuna Sînnicolau Român la vest.


 
© 2007 | Comuna Gepiu